Teambuilding zeilen in Zeeland

Op een zeiljacht leer je collega's pas echt kennen

 

Eenmaal op een zeilschip ben je op jezelf aangewezen. Voor velen een onbekende omgeving waar je al snel in je basis-gedrag terugvalt. Logisch, maar juist ook erg goed om zo je teamleden beter te leren kennen.

Vaak ''lenen'' we uw eigen coach aan boord, maar we werken ook met diverse professionals samen om uw teambuilding op maat te verzorgen. Samen met partner Route2 / Sandra Dijke-Jongepier is een mooi teambuilding arrangement samengesteld, de flyer kunt u downloaden (zie onderaan dit artikel).

Bij teamwerk draait het om samenwerken en communicatie, en dat is op een zeilschip exact hetzelfde. Daarnaast is het zonder richting (koers) moeilijk samenwerken. Aan boord gaat het om taakverdeling, maar ook elkaar helpen wanneer het even niet gaat. Lees hieronder de inzichten die de deelnemers aan boord hebben opgedaan.

Meestal is een teambuilding ofwel georganiseerd rond een persoonlijkheidsinstrument, ofwel rond het samen uitvoeren van een (buiten)activiteit. Beide zijn leuk en leerzaam, maar volgens trainer/coach aan boord Sandra Dijke-Jongepier is een combinatie nog veel effectiever en vooral duurzamer. En dat vinden de deelnemers ook! In najaar van 2016 en voorjaar 2017 gingen we o.a. op pad met het salesteam en daarna alle medewerkers van een internationale dienstverlener uit Oosterhout.

Quote 1: Uiteraard heb ik de intentie om dit nieuwe gedrag vol te houden. Met name door mijn voorbeeldfunctie en doordat ik aan boord heb ingezien dat dit ook echt werkt!

Quote 2: Wat ik als eerste heb verteld toen ik thuiskwam? Dat het ondanks het vreselijk slechte weer zo’n ontzettend succesvolle dag is geweest!

Ben je iets anders gaan aanpakken/ anders gaan bekijken na de dag?

Dat we vooral een heel mooi complementair team zijn i.p.v. dat de verschillen tussen ons lastig zijn in de samenwerking. Je gaat je collega (nog) meer waarderen omdat je nu beter weet hoe hij/zij denkt. Je leert patronen herkennen en kunt daar beter op inspelen en rekening mee houden hetgeen de samenwerking positief beïnvloed.

Zou je deze sessie aanraden aan vrienden, familieleden, collega’s en zo ja, waarom?

Aanraden bij collega’s inmiddels gebeurd: enthousiast aangegeven hoe waardevol de dag kan zijn, als je je wilt openstellen en open staat voor verbetering van je eigen handelen!

Welk nieuw inzicht heb je gekregen/ Wat heb je geleerd?

Ieder mens is anders, door daar meer rekening mee te houden krijg je minder snel wrijving en discussie. Goed luisteren naar elkaar, geef voldoende informatie aan elkaar zodat er geen vragen komen en er geen frustratie ontstaat. We zouden vaker mogen evalueren, om fouten in de toekomst te voorkomen en de processen efficiënter te laten worden.

 

Co-Creatie van SailForce & Route-2 | Marco van Dijke | 06-51215575 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.zeilenzeeland.nlwww.route2.nl

Media

Klanten vertellen

(c) SailForce | info@sailforce.nl

 

Website:  logo jswebdesign extrasmall