nlenfrde

Geen afvaarten bij SailForce - het virus en zeilen

Verbod op evenementen tot 1 juni 2020

Schreven we vorige week nog dat we tot 6 april niet gaan zeilen; nu er een verbod op evenementen is ingesteld zijn al onze zeilevents tot 1 juni afgelast. Wij nemen contact op met onze klanten om hun boeking te verplaatsen naar een latere datum. Uiteraard kunt u ons altijd contacten om uw event te plannen na deze datum. In die tussentijd wensen wij u een goede gezondheid toe. Stay Safe en graag tot ziens aan boord.

Coronavirus aanscherping 23 3 20

Bron: nieuwsbrief Zeilen,
De prangende vraag rijst: mag er op eigen verantwoordelijkheid nog in Nederland worden gevaren? We gingen verschillende betrokken partijen af, om te horen wat de stand van zaken precies is.

Georganiseerde & ondersteunende watersport beoefenen is niet toegestaan. Wedstrijden en evenementen worden afgezegd. Voor groepsuitjes is er nog geen (wettelijke) restrictie of verbod. Echter SailForce kiest ervoor om tot 6 april 2020 niet uit te varen. De afspraak minimaal 1,5 meter afstand is lastig te handhaven aan boord, vandaar. Inmiddels (23 maart) is er een verbod op events tot 1 juni 2020. Wij kunnen dan ook niet anders dan deze regels volgen en uw event te verzetten naar een latere datum in dit jaar.

 

Perswoordvoerder rondom corona vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport zegt het volgende:

“Je mag binnen Nederland zeilen, maar we adviseren om sociaal contact te vermijden. Men moet te allen tijde het gezond verstand blijven gebruiken. En blijf de updates vanuit de overheid goed in de gaten houden. Net zoals Minister President Mark Rutte eerder van de week aangaf is het reisadvies verder aangescherpt. Voor alle landen geldt nu minimaal code oranje. Dat houdt in dat wordt aangeraden om alleen nog naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Dit is ook van kracht voor mensen die op het punt staan om op reis te gaan met hun boot. Wij adviseren dan ook om reisplannen uit te stellen tot nader orde. De situatie kan snel veranderen, het is dus van belang om het nieuws rondom het coronavirus goed in de gaten te houden.” 

Lees ook: Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?

Arno van Gerven | Directeur Watersportverbond:

Wat betekend het coronavirus voor de booteigenaar die zelf het water op wil?
“Ons advies is om tot en met 6 april geen georganiseerde activiteiten plaats te laten vinden (ook niet buiten) en sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Het Watersportverbond steunt de maatregelen van het kabinet om alle sportaccommodaties te sluiten. Varen is (nog) toegestaan. Of individueel toegang tot eigen boten en het water mogelijk is, hangt af van de lokale toegang en ontsluiting. Rondhangen in de haven of contact met het aanwezige (vrijwllig) personeel is normaal gesproken gezellig, maar nu ongepast. Wij vertrouwen op de verantwoordelijkheid van verenigingen en watersporters om in lijn met de maatregelen en adviezen te handelen.”

Hebben jullie het druk met ‘corona-vragen’?
“Ja, er komen best wat vragen binnen. Het zijn natuurlijk ongekende beslissingen en niet alles is meteen duidelijk. Wij zijn blij met het begrip en de medewerking.”

Wat denken jullie dat de invloed gaat zijn van corona op komend seizoen?
“Dat laten we over aan de specialisten. Wij handelen nu met maatregelen tot 6 april. Daarna is het nog ongewis.

Up-to-date informatie is te vinden op de site van:
Watersportverbond | Dossier: coronavirus
NOC*NSF

facebooktwitterinstagramyoutube
(c) SailForce
| info@sailforce.nl
VAT-BTW nr: NL001735446B96
+31 6 51 21 55 75

Website:  logo jswebdesign extrasmall